opc_loader

Froy&dind wil biologisch en gezond, duurzaam  en respectvol  producten ontwerpen en produceren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Onze belangrijkste bekommernis is de veilige toekomst van onze kinderen en van de volgende generaties.

Om die reden viel onze keuze  voor katoen op het GOTS (Global  Organic Textile Standard) certificaat.
Deze organisatie stelt de hoogste eisen aan het volledige proces van bio katoen: van het zaadje van de katoenplant tot het eindproduct.
Iedere stap wordt streng opgevolgd: teelt, pluk, verwerking, kleuren. Alles wat chemisch en gevaarlijk is voor het milieu wordt geweerd.
Ook de arbeidsomstandigheden en de verloning worden scherp gecontroleerd.  Het katoen komt uit Turkije en wordt tot en met het eindproduct ook daar vervaardigd.

Sinds kort werken wij ook met bamboevezels. 

Bamboe is een snel  groeiende plant die van nature geen pesticiden behoeft om te gedijen en daarenboven drie maal per jaar geoogst kan worden.
Deze vezel  is comfortabel, elastisch, ademend, anti-allergeen én daarenboven een perfecte vervanger voor synthetische vezels. 

Bij de productie van de blikken dozen houden we streng toezicht op de levenskwaliteit van de arbeiders die zorgen voor de mooie afwerking van onze collectie.
Een blikken doos is uiteraard nooit ecologisch, maar een oud en duurzaam verpakkingsmiddel.

De tassenlijn bestaat uit bio katoen (GOTS gecertificeerd ).
Een gedeelte van deze collectie is gelamineerd als extra bescherming tegen weer en wind, vuile kinderhandjes en spijtige ongelukjes. 

Al onze kaartjes, schriften, kalenders, notaboekjes worden vervaardigd uit gerecycleerd papier in eigen land.
In Nederland, in één van de laatste puzzeldrukkerijen in onze contreien, worden  de puzzels, memo en domino spelletjes geproduceerd.

Wij blijven zoeken  naar de meest ecologische oplossingen  om zo een stukje bij te dragen aan een schonere wereld.

Menu